© Copyright 2018, Kalmar Grand Prix | Kontakta oss: info@kalmargp.se

instagram-mono
facebook-mono
mail-mono

ÅRETS NYA FARTFEST - XCE STAFETT

  • Datum: 25 september
  • Starttid: Ca kl 21.00
  • Start och mål: Larmtorget Kalmar
  • Typ av lopp: Sprint-stafett lopp med utslagning.
  • Sträcka: Ca 1.1 km
  • Åldergräns: 15 år.
  • Nummerlappar hämtas i anslutning till starten fr. kl 16.00
  • Duschmöjligheter finns
  • Alla fullföljande får medalj, käk och ära!
  • Anmälan: info@kalmargp.se, i ämnesraden: XCE stafett

Vi har idag tvingats ta det trista beslutet att ställa in vår XCE invitational. Med Covid -19 i åtanke har vi inte möjlighet att skapa den folkfest vi önskar.

Motionsloppen körs som planerat!

Vi ser fram emot nästa år!

 

Nu tar vi MTB:n rakt in i city. På kvällen 25 september har du och en vän chansen att delta i årets nyhet, MTB-sprint för tvåmannalag. Reglerna är enkla. Fyra lag i taget tävlar mot varandra på upplyst bana mellan uteserveringarna i Kalmar. De två snabbaste lagen i varje heat går vidare. Så håller vi på tills endast de fyra snabbaste står redo för att göra upp i prestigefylld final. Vi räknar med att den avgörs ca kl 23.

Första start är omkring kl 21.00 , efter det att elitens tävlingar är avgjorda. Banan, om ca 1.1 kilometer, kommer att innebära både adrenalinpåslag och rejält med mjölksyra.

Bansträckningen ser ni nedan.

Start, målgång och växling sker på Larmtorget. Vi tillämpar stillastående växling och lagen kommer att lottas in i heat under eftermiddagen. Lottningen sker på Larmtorgets scen ca kl. 16.30.

Vi kör endast en öppen klass vilket innebär att det är tillåtet att köra i vilka konstellationer som helst, dam/dam, herr/herr eller dam/herr.

Efter målgång premieras deltagarna med medalj och en bit mat i vårt VIP-område. Men framförallt - äran att ha genomfört världens första XCE- city - sprint i Kalmar.

OBS: ENDAST 32 LAG!  FÖRST TILL KVARN.

Startavgift: 900 kr per lag. Avgiften faktureras.

Anmälan är bindande. Lagmedlemmar kan bytas ut vid behov.

När startplatserna är slut kommer vi att upprätta en kölista.

VÄLKOMNA TILL EN GRYM FART- OCH PUBLIKUPPLEVELSE!

 

BRA ATT VETA OM VÅRT

XCCE-SPRINT LOPP

Årets

Nyhet!

ANMÄLAN

Görs via mail till info@kalmargrandprix.se. I anmälan ska lagnamn samt deltagare i laget anges med personnummer och kontaktuppgifter. När platserna är slut kommer vi att upprätta en kölista.

OBS! Anmälan är bindande. Lagmedlemmar kan bytas ut vid behov.

REGISTRERING

Vi ombeder samtliga deltagare att hämta ut sina nummerlappar från kl 16.00 på kansliet vid Larmtorget.  På nummerlappens baksida skall personuppgifter fyllas i. Var och en har ansvar för att detta fylls i korrekt.I vissa fall finns information i era startkuvert. Det är MYCKET viktigt att ni läser denna information.

INNVALLNING/STARTORDNING

Var på plats i god tid innan första start. I samband med lottning kommer ni också att få en ungefärlig tid för ert första heat.

OBS: Ingen möjlighet till persedelförvaring. 

OLYCKA

Det kommer att finnas sjukvårdspersonal runt banan. HBKGP ansvarar inte för person eller materialskada. Allt deltagande sker på egen risk.

MÅL

Vid målgång blir det medalj och en bit mat i VIP-området.

DOKUMENTATION

Vi kommer ha fotografer och filmteam på plats för att dokumentera loppet. Materialet kan komma att användas i vår marknadsföring och/eller publiceras i nyhets- och annonsmaterial. Om du inte känner dig bekväm i detta, vänligen kontakta oss på info@kalmargp.se så ser vi till att inte använda dessa bilder.

TOALETT

Toalett och dricksvatten finns i anslutning till start och mål.

PARKERING

Kostnadsfri parkering finns i anslutning till start- och målgång.