© Copyright 2018, Kalmar Grand Prix | Kontakta oss: info@kalmargp.se

instagram-mono
facebook-mono
mail-mono

Hansa Bygg Grand Prix Kalmar OPEN 60 km

  • Datum: 31 maj
  • Starttid: ca kl 10.00. Masterstart. Fältet släpps på Norra vägen där tidtagningen startar.
  • Start och mål: Stortorget Kalmar
  • Typ av lopp: Motionslopp med individuell tidtagning
  • Sträcka: 60 km
  • Åldergräns: 17 år eller i 12 år i vuxens sällskap.
  • Boende: kalmar.com
  • Alla fullföljande får medalj, fika och goodiebag.
  • Grillad hamburgare mot uppvisande av nummerlapp.

60 kilometer passar dig som vill prova på cykling för första gången, eller dig som vill satsa på en bra tid på en kortare sträcka. Cykla i din egen takt eller ta hjul på någon som känns som ett bra cykelsällskap. Banan, om 60 kilometer,  körs i varierande och vacker natur och erbjuder lite extra utmaningar i form av segment för den som så vill, utformade i samarbete med Borgholms CK. Vi erbjuder depå i Kristvallabrunn för den som behöver fylla på med bullar och bananer.

För bansträckning i Strava, klicka här!

I 60 km-loppet delar vi in distansen i två fartgrupper. Fartgruppen +35 km/h gäller för dig som cyklar i ett tempo på 35 km/h eller högre och -35 km/h gäller för dig som cyklar under 35 km/h. Detta gör vi för att få mindre grupper i startfållorna vid starten och en säkrare cykling. Du väljer själv vilken fartgrupp du vill starta i när du kommer till starten.

OBS: Allmänna trafikregler gäller. Visa hänsyn.ANMÄL DIG HÄR!

BRA ATT VETA OM VÅRA OPEN-LOPP

ANMÄLAN

Fram till 23.59 fredagen 29/5 går det att anmäla sig till våra motionsdistanser 30, 60 och 130 km via vår hemsida under fliken ”Anmälan” här ovan.

Viktig information till dig som anmält dig till våra open-lopp.

 

EFTERANMÄLAN PÅ PLATS

Anmälan på plats för Hansa Bygg Grand Prix Kalmar Kids samt Hansa Bygg Grand Prix Kalmar Open 30 km, 60 km och 130 km sker på Stortorget vid sekretariatet mellan 16:00-21:00 på fredagen 29/5 samt lördagen den 30/5 mellan 12:00-19:00.

Således ingen efteranmälan på plats under
tävlingsdagen 31/5!

För efteranmälan på kansliet på Expoområdet på Stortorget går det endast att betala via Swish.  Har du inte Swish? Passa på att ladda ner den fantastiska appen till din smartphone redan nu, för enkelt och säkert betala din anmälningsavgift på plats.

 

REGISTRERING

Vi ombeder samtliga deltagare att hämta ut sina nummerlappar så tidigt under helgen som möjligt för att undvika eventuella köer som kan uppstå på tävlingsdagen.

Nummerlapparna hämtas på kansliet på expo-området. Under själva tävlingsdagen håller kansliet öppet från kl.08.00.

På nummerlappens baksida skall personuppgifter fyllas i. Var och en har ansvar för att detta fylls i korrekt.

I vissa fall finns information om bansträckningen i era startkuvert. Det är MYCKET viktigt att ni läser denna information.

Tempocykel eller tempobåge är inte tillåten. Cyklarna kommer att besiktigas innan start. Likaså görs stickprovskontroller på att nummerlapparna är korrekt ifyllda, för allas säkerhet. Deltagande sker på egen risk. Allmänna trafikregler gäller. Visa hänsyn.

 

STARTEN SKER PÅ STORTORGET

Vi tillämpar masterstart. Först ut är 130 km, därefter 60 km och sist 30 km gruppen. Starterna sker löpande i fartgrupperna +35km/h samt -35km/h från ca kl 10:00.Invallning i fållor sker från kl. 09.00.Vid startområdet finns toaletter.
OBS: Ingen möjlighet till persedelförvaring.

 

DEPÅ

Depå finns på 60 respektive 130 km sträckan. Denna återfinns i Kristvallabrunn. Här finns lättare förtäring samt vätska. Medtag även egen energi. Observera att det inte finns någon toalett vid depån längs bansträckningen.

 

OLYCKA/ TEKNISKA PROBLEM

Vid oförutsedd händelse längs bansträckningen uppmanas de deltagande att rapportera detta till infocenter. Tre bilar kör efter startfältet för att kunnat assistera vid eventuella tekniska problem.
Vid allvarligare olycka; ring 112.

MÅL

Målgång för samtliga sträckor sker på Stortorget. Efter målgång får man sin medalj.Duschmöjligheter finns på Stagneliusskolan ca 300 m från start och mål.

 

FOTOGRAFERING

Vi kommer ha fotografer och filmteam på plats för att dokumentera våra lopp. Materialet kan komma att användas i vår marknadsföring och/eller publiceras i nyhets- och annonsmaterial. Om du inte känner dig bekväm i detta, vänligen kontakta oss på info @kalmargp.se så ser vi till att inte använda dessa bilder.

 

PARKERING

Kostnadsfri parkering finns i anslutning till start- och målgång.

 

TÄVLINGSREGLER

Deltagande sker på egen risk!

Du som cyklist ansvarar för att vara registrerad på den nummerlapp och det chip du tilldelas.

I motionsklassen får inte egna följebilar eller egna depåer användas.

Tempostyren eller extrabågar är ej tillåtna.

Godkänd cykelhjälm skall användas.

Motordriven cykel är ej tillåten. Inga tandemcyklar är tillåtna (undantag för synskadade eller personer med funktionsnedsättning som önskar cykla tandem med en ledsagare).

Gällande trafikregler skall följas.

Åldersgräns 17 år eller 12 år i vuxens sällskap.

Hansa Bygg Grand Prix Kalmar täcker inte förlust eller skada på egendom.

 

Anmälningsavgift OPEN 60 km
Anmälan mellan 2/2-1/4, 595:-
Anmälan mellan 2/4-28/5, 695:-

Efteranmälan på plats: 29-31/5 + 100 kr

595:-

Passa på!