NYHETER

Nu är det klart! 2019 kommer Hansa Bygg MTB i Kalmarsundsparken, 50 km distansen, att vara seedande för Vasaloppet.   Det betyder att vi står för en av de sista chanserna att skaffa sig en bra position inför Vasan, som ju går av stapeln redan helgen efter.

Hansa Bygg Grand Prix Kalmar MTB körs 2 augusti 2019.

© Copyright 2018, Kalmar Grand Prix | Kontakta oss: info@kalmargp.se

instagram-mono
facebook-mono
mail-mono

Webbsidan är skapad av Alarmstreet Kommunikation

MTB Svartbäcksmåla

Hansa Bygg Grand Prix Kalmar kommer den 9:e augusti 2020 anordna ett riktigt utmanande lopp i fantastiskt miljö. Med sina branta backar och djupa skogar erbjuder Svartbäcksmåla stigar utöver det vanliga där konditionen verkligen sätts på prov. Svartbäcksmåla har på senare år utvecklats till ett riktigt bra MTB-område då det under Nybro kommuns ledning och med spetskompetens från Abloc anlagts många nya MTB-leder och utmanande teknikbanor. Här finns även möjlighet att tävla i en egen klass för el-MTB.

 

För att stärka universitetsstaden Kalmar har Hansa Bygg Grand Prix inlett ett samarbete med Linnéuniversitetet. Samarbetet, Kalmarmötet, syftar till att stimulera möten och kontakter mellan forskare, lärare och studenter på Linnéuniversitetet och invånarna samt organisationer i Kalmarregionen.

 

Kalmarmötet ska också öka invånarnas stolthet över Kalmar som universitetsstad samt skapa nationell och internationell synlighet av Kalmar som universitetsstad.  

Vi är stolta över att hjälpa till att bygga vår stad. ”Hansa Bygg Kalmar Grand Prix älskar Linnéuniversitetet.”

Årets

Nyhet!

Kan vi slå världsrekord i plogging?

Ja det återstår att se men vi ska iallafall ge det ett ärligt försök! Det hela äger rum den 30/5 på torget i Kalmar och vill du som klubb, förening, företag eller privatperson vara en del av detta rekordförsök är ni mer än välkomna att höra av er till oss på Hansa Bygg Kalmar Grand Prix.

Vet ni inte vad plogging är? Kolla då denna video!

 

Resultatlistor 2019

MTB Kalmarsundsparken

- nu även i tävlingsform!

MTB-loppet i Kalmarsundsparken är ett av våra absolut populäraste lopp, och förmodligen Sveriges centralaste MTB-lopp. Med sina två distanser är det ett lopp som passar de flesta. Nytt för i år är att vi nu infört en tävlingsklass på den längre distansen, 50 km. Så är du sugen på en riktig tävling, anmäl dig till Hansa Bygg Grand Prix MTB Kalmarsundsparken, 50 km tävling! Lycka till!

 

 

Food Court på torget!


När cykelfesten äger rum i Kalmar kommer vi även erbjuda en riktigt trevlig food court! Lokalrostat kaffe, smarriga hamburgare, strömming och hemgjord glass!

 

Kommer Corona påverka
Hansa Bygg GP Kalmar?


Vi på Hansa Bygg GP Kalmar följer noggrant utvecklingen i samhället och myndigheternas rekommendationer gällande covid-19 (coronaviruset). Vår ambition och absoluta övertygelse är att genomföra loppen och vi ser över olika lösningar för att kunna göra det.


Att cykla något av Hansa Bygg GP Kalmars cykellopp bedömer vi i dagsläget inte innebära någon större risk för smitta, däremot är det viktigt att se över lösningar på hur vi kan minska folksamlingarna i samband med loppen.
Om covid-19 bedöms få stor påverkan på våra lopps genomförande kommer vi omgående att informera anmälda deltagare via informationsmejl, samt i våra övriga kommunikationskanaler. Vi fortsätter att arbeta med frågan och bevakar utvecklingen.
Mer information om covid-19 hittar du hos Folkhälsomyndigheten. Där finns även bra tips och generella råd om vad som är viktigt att tänka på för att minska eventuell smittspridning. Har du frågor om covid-19 kan du även ringa det nationella informationsnumret 113 13.