© Copyright 2018, Kalmar Grand Prix | Kontakta oss: info@kalmargp.se

instagram-mono
facebook-mono
mail-mono

Hansa Bygg Grand Prix Kalmar MTB Kalmarsundsparken

BRA ATT VETA OM VÅRA MTB LOPP

  • Datum: 30 maj
  • Starttid: kl 09.00
  • Start och mål: Kalmarsundsparken, precis söder om Kalmar Slott
  • Typ av lopp: Motionslopp/tävlingslopp med individuell tidtagning.
  • Sträcka: 25 och 50 km(motion el. tävling)
  • Åldergräns: 25 km från det år du fyller 8 år. 50 km från det år du fyller 15 år.
  • Boende: kalmar.com
  • Nummerlapp hämtas ut från 29:e maj på Stortorget. 30 maj fr. 07.00 i Kalmarsundsparken.
  • Alla fullföljande får medalj, fika och goodiebag.
  • Grillad hamburgare serveras på Stortorget mot uppvisande av nummerlapp.

Bara några minuter från Kalmar centrum, i Kalmarsundsparken vid Kalmar slott, hittar du starten till vårt MTB-lopp. Kanske är det Sveriges mest centrala? Loppet är för dig som vill ha en härlig utmaning på fantastiska stigar och vägar i naturen, eller för dig som vill ta chansen att seeda dig inför Cykelvasan. Banan är lagd av sanna MTB-entusiaster och är vacker och varierad.

Den korta distansen är man välkommen att köra från åtta år och uppåt i
vuxens sällskap.

Start och mål är beläget vid Kalmarsundsparken som är ett omtyckt och populärt rekreationsområde, med badplatser och stora gröna ytor, precis söder om Kalmar slott. Där finns Kalmarsundsbadet, som har fått en 180 meter lång träbrygga rakt ut i Kalmarsund och Kalmars finaste sandstrand, med tillgång till nybyggda omklädningsbås, utomhusduschar och ett flertal toaletter. Varvet, som mäter 25 km går i mycket omväxlande terräng. Snabbåkta grusvägar varvat med sköna stigar och ett par oväntade backar med utmanade klättringar och fartfyllda utförslöpor. Hälften av varvet går precis vid havet och bjuder på fin glittrande utsikt över Kalmarsund. Sträckningen avslutas med härlig varvning/målgång i Kalmarsundsparken som är som gjort för publiken och samtidigt är en perfekt plats för en afterbike med ett dopp i Kalmarsund.Det finns två depåer längs banan som erbjuder service, vätska, frukt m.m.

För detaljerad bansträckning:

 

 

ANMÄLAN

Fram till 23.59 torsdag 28/5 går det att anmäla sig tillHansa Bygg Grand Prix MTB 25 respektive 50 km via vår hemsida under fliken ”Anmälan” här ovan.

EFTERANMÄLAN

Efteranmälan är möjlig i mån av plats. Denna kan göras i kansliet på Stortorget  Kalmar, fredag 29/5. Kansliet är  öppet  kl 15.00-21.00 . Det är också möjligt att efteranmäla sig i kansliet i Kalmarsundsparken 07.00-08.30, 30/5, tävlingsdagen. Den extra avgiften vid efteranmälan är 100 kr.

REGISTRERING

Vi ombeder samtliga deltagare att hämta ut sina nummerlappar så tidigt som möjligt. Kansliet öppnar 15.00 29/5 på Stortorget samt 07.00 30/5 i Kalmarsundsparken. På nummerlappens baksida skall personuppgifter fyllas i. Var och en har ansvar för att detta fylls i korrekt.I vissa fall finns information i era startkuvert. Det är MYCKET viktigt att ni läser denna information.

INNVALLNING

Innvallning i fållor sker från klockan 08.30.

OBS: Ingen möjlighet till persedelförvaring.  

DEPÅ

Det finns två depåer längs banan som erbjuder service, vätska, frukt m.m.Observera att det inte finns toaletter vid depån.

OLYCKA

Vid oförutsedd händelse längs bansträckningen uppmanas de deltagande att rapportera detta till tävlingsledare Mattias Carlsson; 070-167 33 54.Vid allvarligare olycka; ring 112.

MÅL

Vid målgång bjuds alla deltagare på medalj, goodiebag, fika och grillad hamburgare. Hamburgaren serveras på Stortorget mot uppvisande av nummerlapp.

DOKUMENTATION

Vi kommer ha fotografer och filmteam på plats för att dokumentera loppet. Materialet kan komma att användas i vår marknadsföring och/eller publiceras i nyhets- och annonsmaterial. Om du inte känner dig bekväm i detta, vänligen kontakta oss på info@kalmargp.se så ser vi till att inte använda dessa bilder.

TOALETT

Toalett och dricksvatten finns i anslutning till start och mål. Ingen persedelförvaring.

PARKERING

Kostnadsfri parkering finns i anslutning till start- och målgång.

 

 

Start och mål är beläget vid Kalmarsundsparken som är ett omtyckt och populärt rekreationsområde, med badplatser och stora gröna ytor, precis söder om Kalmar slott. Där finns Kalmarsundsbadet, som har fått en 180 meter lång träbrygga rakt ut i Kalmarsund och Kalmars finaste sandstrand, med tillgång till nybyggda omklädningsbås, utomhusduschar och ett flertal toaletter.Varvet som mäter 25 km gå i mycket omväxlande terräng. Snabbåkta grusvägar varvat med sköna stigar och ett par oväntade backar med utmanade klättringar och fartfyllda utförslöpor. Hälften av varvet går precis vid havet och bjuder på fin glittrande utsikt över Kalmarsund. Sträckningen avslutas med härlig varvning/målgång i Kalmarsundsparken som är som gjort för publiken och samtidigt är en perfekt plats för en afterbike med ett dopp i havet med Kalmar Slott och Öland som fondvägg. Det finns två depåer längs banan som erbjuder: service, vätska, frukt m.m.

För detaljerad bansträckning:

Anmälningsavgift 25 km Anmälan mellan 2/2-1/4, 395:-
Anmälan mellan 2/4-28/5, 495:-

Anmälningsavgift 25 km, 8-12 år, 295:-
(OBS! endast i vuxens sällskap.)

Anmälningsavgift 50 km
Anmälan mellan 2/2-1/4, 595:-

Anmälan mellan 2/4-28/5, 695:-

Efteranmälan görs på plats 29:e maj (Stortorget),  alternativt 30:e maj (kansliet öppnar 07:00 i Kalmarsundsparken.)

Efteranmälningsavgift: + 100 kr

ANMÄL DIG HÄR!

395:-

Passa på!

595:-

Passa på!

Bansträckning